lördag 19 november 2016

Julöppning i Halpa-Halli

Idag var det barnens dag på lokala Halpa-Halli i Vörå (som förövrigt hotas av stängning trots namninsamlingar mm). Innebar saft, glögg, godis och pepparkakor serverades och de barn som ritat en teckning fick en gåva!

Mina båda småttingar ritade efter en stunds förklaringar att man inte får en present utan att ge en teckning varsitt papper fullt med streck. Men Nina var helt på det klara att det var en tomte och tåg på hennes!

De fick två karameller, Lek och lär med klistermärken-bok, Tähtipolku (JunnuHOPE-lehden joulunumero) och varsin valfri leksak ur ett urval (Viggo tog en rallybil och Nina en tomte att lägga pengar i). Och så fick de varsin heliumballong, pepparkaka och varsin Snadi-tripp! Verkligen uppskattat av båda två, fast det var tungt att stå i kö till utdelningen.

Båda två fick ansiktsmålning också! Och båda två ville vara katt, så for dit mes två barn men kom hem med två katter.

Men jag är såå glad och stolt över att Viggo vågade låta en vilt främmande tjej måla honom på kinder och näsa!
Och så glad att Nina vågade låta den andra också måla henne fast hon först var för blyg, hon var så glad efteråt och mjaua, spann och morra hela vägen hem!
Men var första gången jag såg Viggo så lugn och glad trots att det var hans känsligaste område som berördes av små sminkborstar! Jag har ju i så färskt minne hur man inte ens fick torka honom med handduk eller papper på kinder och mun...

Ninakatten

Viggokatten

Inga kommentarer: