torsdag 2 februari 2017

En dag med migrän

Hur ska jag beskriva att vakna upp, kl 4:00 på morgonen, och känna att migränen redan börjat? Att försöka hålla sig lugn med ett bultande huvud då sonen skriker för att öronen värker. Att ringa till hvc, och få en tid om 10 minuter -och veta det tar minst 15 att komma sig dit. Konstaterades att han hade röda öron ännu, läkaren skulle rådfrågas och så tar de kontakt sen.

Lämpar av dem vid dagis, som tack och lov är huset bredvid hvc, och kör hem -med ett bultande huvud. Konstatera gubben glömt ta hem pappren jag bad honom printa -men lika så bra då engelska inte skulle blivit till något. Men ändå veta att man behöver sätta sig ner, och läsa 5 kapitel som ska summeras ihop -och skriva egna reflektioner. Bara att konstatera att reflektionerna får vänta till imorgon.

Ivrigt vänta på ett email, som man ännu klockan 20:12 inte fått. Konstatera att man troligen inte får något alls, att det betyder nej. Mena ta en panadol -som ligger några timmar på bordet, färdigt delad. Ta en migräntablett, försöka sova -men sova kanske två tre minuters turer under en timme. Stiga upp och plocka tvätt och disk, i ett tillstånd som närmast påminner om full eller hög. Veta att om en kvart borde man starta efter barnen, men ändå koka en kopp te och ta några 47% chokladbitar.

Komma till dagis, få med sig allt hem men konstatera att Ninas väska med ombyteskläder hade lämnat hemma i morse -så hon fick låna dagiskläder. Komma hem med två arga barn, och ändå försöka laga middag. Fortfarande med känslan att vara full, trött som en sengångare och en molande värk bakom pannben och ögon. Plocka disk igen, mest för att försöka samla ihop bitarna av sig själv som börjar lossna -helst av allt skulle man bara skrika rakt ut åt allihopa. Men istället stå med en gråtande son bakom ryggen medan man själv bryter ihop, och bryter ihop igen i gubbens famn när han säger man ser färdig ut. Fast han vet hur man kramar ihop mig.

Sen löpte det lugnt ett tag. Byggde lite duplo med Viggo och yngsta bonus. Såg på lite Angry Birds och lite Inspektör Gadget. Fick med lite smått tvång i Viggo värkmedicinen Pronaxen -men inget från läkaren angående mera antibiotika. Upp för att sova, ja då är båda arga. Gubben får inte sitta med någondera, vi beslutar han försöker sitta med Nina. Funka inte alls, så Viggo blir led skrikandet och jag får gå till Nina medan Matias spelar Viggos keppulisång åt honom.

Nina somnar 21:45. Jag måste komma ihåg att säga till vid dagis imorgon, det är dags hon slutar sova på dagen. Jag smyger ner, kokar te, tar ett knäckebröd och mera 47% choklad. Ett avsnitt American Horror Story season 4 på Netflix innan försöker somna. Och så hoppas jag de båda sover inatt...


Inga kommentarer: