fredag 10 februari 2017

Va har vi i matskåpen?

Ellen (klick) hade ett inlägg där hon presenterade innehållet i kylskåpet och i skåpen. Jag hänger på!

Kylskåpet

Pålägg, ägg, fil, ingredienser till kommande mat

Kryddsåshyllan

Restmat från veckan
Som ni ser är det ganska tomt. Matplanerar en månad i gången, storhandlar också en gång i månaden och sen bara sådant som inte står sig en månad (mjölk och vissa grönsaker). Så nu då veckan börjar gå mot sitt slut börjar ingredienserna också ta slut. Det som inte används under veckan läggs i frysarna, och här är de:

Stora frysen

Lilla frysen
Båda är överfulla! Här finns bär i mängder, kött för tre veckor framåt (två veckor som 9 persfamilj och en som 4 persfamilj) och allt annat som kan frysas (bröd, bakverk, glass, ost, kvarg...). Nåja, om vi ska gå vidare med torrskåpen:

Mjöl, ris, pastakorg, såspulver, grötsorter, träningsmat..

Kryddorna som har burk (och Viggos Melatonin)

Dekorera bakverk överst, korg med kryddor och jäst, mera kryddor och socker och buljong.

Sötsakshyllan, en del konserver, tom brödhylla.

Förrådshyllan. Fyller på vartefter de andra tar slut.

Förrådshylla.

Förrådshylla

Konservarmen

Te och andra varma drycker
Konserver räkna jag en dag. 30 ärtsoppa, 26 tomatkross, 7 olika bönburkar, 16 champinjoner, 6 tomatpure, 7 olika frukt och ca 10 tonfisk. Så fyller på ovanför brödhyllan från förrådet vartefter det behövs.
Har också 8 bryggkaffepaket, 5 flingpaket, 8 kg långkornigt ris, 8 nyponsoppalådor, 3 kg senap, 4 kg socker, 3-6 kg mjöl, 3 kg grötris och säkert en hel del mer som jag inte minns just nu att finns i förrådshyllorna!

Så kan det gå, när två hushåll slås ihop till ett. Och gubben är en sån som storhandlar konserver som står sig för evigt ifall något händer så man inte slipper till butiken (eller maten till butiken). Men det är bra! Och som sagt, vi är 9 pers varannan vecka -så denhär mängden räcker egentligen inte så länge.

Har ni också ett inlägg om ert kylskåp? Länka gärna i kommentarerna!

2 kommentarer:

ellen! sa...

OJ vad mycket mat :D men jag fattar att det är skillnad om man är nio än om man är som vi - två ;)

Marion sa...

Haha ja tyvärr är du en del skillnad 😊 o va svårt det har varit att ställ om frpn att vara en vuxen och två barn till två vuxna två/sju barn...! Har såå svårt att få mängderna rätt ännu 😂