söndag 19 februari 2017

Mycket på gång nu!

Tänkte ge lite sneakpeak vad kommande inlägg kommer att handla om! Kommer kanske även att skriva om en del mindre roliga ämnen (och även skapa nå nya teckningar då) som är på gång men listar nu först de jag ser fram emot:

World Jumping: Jag ska gå utbildning på Norrvalla för att bli dragare av World Jumping! 18-19.3 går utbildningen av stapeln. Hoppas youtube-videon funkar här nedan, annars kanske LÄNKEN till videon funkar.


Lågaffektivt bemötande: Slipper hoppeligen på Bo Hejlskov-Elvén föreläsning till Vasa 11.5. Är då kring lågaffektivt bemötande och problemskapande beteende. Är Fduv och Kårkulla som tillsammans ordnar det.

Årets semesterresa: Planeras och sparas för att ta en semester tillsammans med gubben i år också. I fjol var vi till Tallinn (se Resa kategorin) och i år lutar det mot Viborg! Tips av er som besökt staden mottages!

Heta stenar-massage: Jag vann åt mig och min kompis Jonna (klick) presentkort av Calvo för massage med heta stenar. De skulle söka upp ett passande spa i Vasa och skicka presentkortet åt mig! Can't wait!!

Kompistatuering: Samma Jonna och jag har planer på en tatuering tillsammans, skulle laga på Vändagen när Fist of Needles hade kampanjerbjudande på kompistatueringar -men tyvärr blev det inhiberat för oss. Istället tänker vi spara ihop till ursprungliga idén vår (som skulle varit för omfattande för erbjudandet) och laga den i ett senare skede! Super enligt mig! Fast det kan ta ett tag att spara ihop till den... tror jag genast efter avslutat inlägg kommer att skicka och fråga efter en kostnadsberäkning på den.

Närståendevårdare: Japp, det blir min nya yrkestitel. Visst, jag har varit det hittills också men inte fått lön för det eller avlastningsdygn. Något som nu då kommer att bli aktuellt när jag börjar som officiell närståendevårdare åt min älskade Viggo. Mer om vad en närståendevårdare är och vad man får i samband med det skriver jag i ett eget inlägg. I fredags var de åtminstone på hembesök och vi gjorde bedömning av nivå på lönen -och var även då som vi konstaterade att enda sättet för mina barn att få de pengar de har rätt till är att gå via rätten.
Något som jag inte skulle velat göra men ser ingen annan utväg då inget händer...! Och konstaterade just att båda lär behöva nya vår/sommarytterkläder (köper förstås begagnat om det hittas hela i deras storlekar) så de är i behov av sina pengar. Hatar allt som har med pengar att göra... faktiskt.

Renoveringen: Framskrider sakta just nu. Nästa projekt är att tapetsera Ninas väggar! Både fondväggen och de andra. Sedan ska rummet möbleras på nytt och möjliga tavlor/planscher eller väggord fixas på plats. Hoppas verkligen rummet ska lyckas bli så fint som jag har i huvudet, och kommer troligen att behöva lite smakråd sedan -jag har superdåligt färgkombinationssinne (alltså kan man kombinera de och de färgerna) och när det blir för mycket. Samtidigt vet jag ju inte om det kan bli för mycket åt just Nina då hon är en liten sprudlande tjej med prinsessdrömmar (japp, hon har fått dem -fast hon leker dinosaurie eller med bilar hemma mest). Dessutom var jag och försäljaren lite oense om vilken färg tapeterna jag köpte åt henne var (orange eller rosa) så får se vad slutresultatet blir nu sist och slutligen! Efter Ninas rum blir det lekrummet, golvet är i sämst skick där (och det är största rummet förutom köket). Har redan börjat riva tapeterna där.

Utomhusrenovering: Kallar det så nu. Alltså vad som ska göras utomhus småningom nu då det börjar gå mot vår (känns det som iallafall). Vilka bärbuskar, fruktträd och grönsaker vi vill odla, vad som ska göras på huset bara värmen kommer, hinderbanan jag planerar åt barnen (och mig själv) utomhus. Ja allt sådant! Tror planerna får ett eget inlägg också.

Mer än ord: Projektet Mer än ord som Fduv ordnar (kring hur det gick med delgivning av diagnosmisstankar/-bekräftning och vad som kunde göras annorlunda/bättre) fortsätter. Om du som läser har ett barn med någon diagnos eller utredning på gång får ni väldigt gärna gå in och svara på deras Webbenkät om första beskedet (klick). All information är guldvärd åt framtidens läkare och vårdare som ska bemöta en anhörig/förälder och delge beskedet om att "det kan/är något som är avvikande med ditt barn" (är detta till exempel en bra formulering? En mamma fick höra detta av vårdpersonalen och hur ska man reagera på det?) och att hjälpa familjen vidare till det de behöver för att få en fungerande vardag.

Det är allt. Allt som jag vet just nu iallafall! Min vana trogen kommer det säkert att dyka upp en hel del annat också ännu under närmsta tiden (såsom Keppulikuu som varit väldigt tyst nu) men det får bli trevliga (eller mindre trevliga) överraskningar för er som svänger in på min blogg åtminstone nu som då!

So stay tuned! Intresseklubben antecknar flitigt häromkring!

4 kommentarer:

Marias Memoarer sa...

Grattis till den nya titeln! :) Och spannande med den dar kursen, vore roligt att prova pa. Inte att bli dragare for min del, utan deltagare...
;)

Marion sa...

Vi ska hoppas jag håller någon kurs då du kommer tillbaka 😊

Yvonne sa...

Vad spännande! World jumping skulle jag tyvärr inte klara av, jag kan inte hoppa på studsmatta, det känns för otäckt då mina inälvor liksom börjar hoppa i otakt med resten av mig :)

Marion sa...

Är ju meningen man ska gör det helt på egen nivå 😉 Men det är klart det kan vara lite obekvämt för en del med att studsa mycket, av många anledningar 😊 Själv kan jag inte hoppa mycket på hårt underlag då knäna är sämre men gick förvånansvärt bra när provade på WJ! ☺