torsdag 16 februari 2017

Ta mig i kragen -igen en gång!

Jag har verkligen inte fokuserat på något inom träning och kost under den senaste månaden eller två månaderna. Min vikt verkar inte ha rört sig nämnvärt åt någondera håll men min eftermiddagströtthet är tillbaka i full styrka!
Och för de som inte följt med så kan jag somna av att sitta ner och bygga lego med barnen på eftermiddagarna i värsta fall. Alltså fast jag är aktiv så det att min kropp är stilla är tillräckligt för att skicka mig in i sömnens rike.

Jag hade ju fått bort det! När jag höll på med 16:8/Leangains (klick) så var min energi mycket mera jämnfördelad mellan morgon och kväll, inga hemska dippar i sömnighet och trötthet. Och blev ju automatiskt mindre ätit (i kcalväg) eftersom kvällsätandet lämnade bort, likaså morgonätandet som nu ofta blivit choklad...

Igår läste jag Idas blogg (klick) och hon ska visst börja på med samma på nytt igen. Så tror faktiskt jag ska ta mig i kragen och göra samma sak. Inte åt jag perfekt då heller men bra mycket bättre än idag. Inte kommer jag att få in någon träning just nu eftersom halsen river, öronen dunkar och kroppen är av bly men renoveringen håller mig aktiv iallafall.
Så träningen kommer lämna ännu för mig, men var planer på att skapa ett hemmagymhörn i garaget (garaget är btw stort hos oss! Haft en rapsoljapressmaskineri som tog upp ca 1/5 av ytan ett år) så det ska jag absolut förespråka -då jag är frisk och kan börja träna igen.

Äldsta bonusflickan fick en juniorboxningssäck till födelsedagen också. Så den ska också upp i hemmagymhörnet -om vi kommer på hur vi ska laga någon ställning den hålls i, det är kanske 5 meter upp till taket (om inte mera) så att hänga där är inte aktuellt (jisses vilken sving den skulle få då!) tyvärr. Men tycker ju nog jag kan använda samma säck, är ju inte så stark om vi säger som så. Är nästan lite avundsjuk då hon dessutom går på karate en gång i veckan, skulle velat börja på med det också men skulle varit två gånger i veckan för vuxna -och då har jag ju redan teckenspråk en gång i veckan. Men småningom blir det väl att avsluta teckenspråk för oss (eller ha det mera sällan) och då får man se vad man hittar på för annat roligt att fylla en eller två vardagskvällar med.

Men snart borde löpskolan börja igen! Hoppas bara den inte är på tisdagar så den krockar med teckenspråk. Och bara isen försvinner på vägarna så kommer jag börja fara ut och springa själv, har ju siktet inställt på BotniaLöpet 16 km i höst (och BotniaCykling 67 km i juli).

But anyway! Nu sitter jag och dricker te, så idag blir första PF-dagen (periodisk fasta) bestämmer jag nu! Kl 12 lunch så får jag äta fram till 20, och sen bara te och vatten fram till 12 imorgon.

Nu kör vi!


Photo by: westinprophoto (instagram)

2 kommentarer:

Ida sa...

Lycka till! ;)

Marion sa...

Tack det samma 😊😆