tisdag 24 januari 2017

Älgsoppa i Rökiö Kvarnstuga

Söndagen till ära skippade vi att laga lunch och for istället på byaträffen med älgköttssoppa på menyn!


Har aldrig varit tidigare, men nu tänkte vi fara och delta en gång. Så vi for iväg med två bilar till Kvarnstugan. Mina föräldrar avböt oss denna gång, då vi klädde på oss för att fara hem så kom de.

Så vi åt bara soppa, var inte med på resten av programmet. Inte i år åtminstone! Och vad tyckte vi? Tja, jag tyckte soppan var supergod men inte alla barn var så brydda i den. Men de flesta åt upp en portion och några ville ha mera. Viggo tyckte om soppan, men fick komma till mötes för att han skulle klara av att delta.

Vad menar jag med det? Medans jag plockade mat åt mig kom han springande, riktigt före att börja stortjuta (så som han gör när något är för svårt och tungt). Matias hade följt efter så frågade först upp så inget konkret hänt (slagit sig, bränt sig på maten) men då svaret var nej var det dags att sätta den färdigt uttänkta planen i verket (och hoppas den funkar).

Så, jag gick ner på knä för att komma i samma höjd. Tog honom i min famn, stadigt så han fick lägga huvudet på min axel. "Vad är det som är fel gubben?" -inget svar, och det visste jag det inte skulle bli MEN vill fråga så han någon gång kan försöka svara då han kommer på hur. "Ska vi gå och ta fram plattan så får du sitta och koncentrera dig på den istället för allt annat ljud?" -gråten tystnade, jag såg hur han tänkte igenom orden. "Vill du se på Paw Patrol på plattan medan du äter?" -nickar sakta. "Så får du tänka på det istället för alla gubbar och gummor som pratar" -ivrigare nick. Och vi gick tillbaka till bordet, satte oss ner, jag sökte fram Paw Patroll på YouTube, och han satt snällt resten av tiden vi var där (men jag fick hjälpa honom lite med maten då hundarna var nästan för intressanta).

Bryr jag mig om ifall de andra byborna tänkte något om vårt sätt med film på bordet? Ärligt talat, inte det minsta! Jag är ganska säker de skulle misstyckt mera med en storgråtandes kille som sprungit omkring och slagit saker i vägen -men det är klart, de hade ju inte sett det alternativet. Ingen sa heller något så jag skulle hört det iallafall, så vet inte om någon reagerade på det.

Far vi nästa år? Om det är en dag så det passar, absolut. Kanske vi till och med far så vi hinner vara med på en del av programmet då...

Inga kommentarer: