Botten
200 gr margarin/smör
4 dl vetemjöl
1/2 dl vatten
Arbeta ihop en deg, låt den stå i kylskåp 15 min innan du trycker/kavlar ut den till formen.
Fyllning
244 gr kyckling i små bitar
Ca 200 gr kvarg
1 dl lättmjölk
4 st ägg
Lite salt och citronpeppar
Lägg kycklingen i formen.
Blanda kvarg, mjölk, ägg och kryddor med sked eller handvisp tills det är en slät vätska.
Häll ovanpå kycklingen.
175 grader ca 1 timme.
Tiden kan variera mycket beroende på hur tjock pajen blir och ugnsort. Föreslår att du håller koll med jämna mellanrum (tätare efter halvtimme). Du kan också vrids upp värmen ifall du (som jag) har någon väldigt hungrig och otålig som försöker stjäla allt möjligt annat ätbart medan du tillreder i ugnen...
Paj är något som jag tycker är tämligen lätt och snabblagat, och väldigt ofta smakar de jättegott utan att ha några konstiga ingredienser!
Denna paj bokförde jag även i kostappen, lifesum, så fick några näringsvärden:
Näring
Beräknat som 1 av 8 bitar
Kcal: 431
Kolhydrater: 35gr
Fett: 24,3gr
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar