fredag 30 december 2016

Årets nästsista dag

Vart har året sprungit? Imorgon är det den sista dagen på året, och jag tycker det känns som om det just började! Fast jag tycker att det mest varit vardagslunk och vardagssysslor så går nog tiden framåt ändå (inte för att jag trodde den stod stilla). Sitter just nu stilla vid matbordet med en liten förhoppning att barnen ska äta upp sin mannagrynsgröt om jag är stilla, hur många behöver månne göra så varje dag?

Synd bara att vädret är så dåligt idag, regnar och blåser -det de hade lovat igår och som skickade oss till Swingeling. Nåväl, får ta en innedag med filmer och duplo istället.

Och jag tror att jag ska kolla på lite kakel! Var intressant att sitta och äta gröt idag...


Kökskaklet började hoppa loss! Utan att någon stod ens i närheten... fattade inte ens vad som lät först utan trodde en lykta föll där ute i blåsten, så när jag steg upp för att koka te såg det ut sådär. Nåja, tror det aldrig blivit bytt eller fastlagt på nytt här ännu så kanske ganska väntat? Vet inte vad kakel och "fastläggningsmedlen" har för åldersgaranti. Tur att gubben redan berättat att han tycker om att kakla!

Höjd 45cm, längd 199,5 + 110,5 = 45x310cm. Och på andra sidan köket: 45 cm hög, och 145 + 65 + 313 längd = 45x523cm. Och gubben får räkna ut hur mycket kakel som behövs, matte har aldrig varit mitt starkaste ämne... men antar det skulle bli 0,45*3,10 & 0,45*5,23 = 1,395 + 2,3535 = 3,7485 kvadratmeter (men säljs väl bara hela kvadrat så 4 kvadratmeter). Om någon genast vet om jag räknat rätt kan ni ju svara, så får vi se om ni läsare eller min gubbe är snabbare att svara.

Ni får också gärna tipsa om (finländska) butiker som kan ha billigt kakel! Ska även ha till badrum och wc i något skede så får sälja all sorts kakel. Kommer bara på Byggmax och Rautia nujust så...

4 kommentarer:

Madelaine sa...

Hartman har börjat satsa mer igen på privatkunder :) Dock har jag inte varit på länge och sett vad de har för utbud på butikssidan! Min man skakar bara på huvudet när jag får ideer så �� Skulle också vilja ha nytt kakel, men tror de får bli att jag målar istället. Sku också behöva undersöka om det är dyrt att få köksluckor ommålade, för vi har så besvärliga att jag int kan måla dem själv ��

Unknown sa...

Det finns företag som säljer andra och tredje klass kakel för billiga priser. (Fabriks fel av olika slag som inte egentligen stör ögat så mycket)

Marion sa...

Kan du ge förslag på sådana företag?

Marion sa...

Jag ber om ursäkt, din kommentar hade hamnat bland skräppost av någon anledning så upptäckte den först nu!
Är inte Hartman väldigt dyr?