söndag 4 december 2016

Gläns över sjö och strand

Den sista november var jag och de andra i teckenspråksgruppen till Dövföreningens möte och uppträdde med Gläns över sjö och strand -på teckenspråk förstås!

När man ska uppträda (eller tolka) på teckenspråk är det en fördel med svarta kläder på övre kroppen, och gärna halvlång eller 3/4 ärmar så att händerna syns bra och inget annat som drar till sig blicken. Fötter och läppar ska vara stilla (förutom miner som förstärker känslorna i samband med tecknet samt om man porträtterar två olika personer kan man placera sig lite olika i rummet).

Det var väldigt trevligt att besöka dem på mötet! De hade även lotteri som mab fick köpa lott till och jag vann en Marli Glöggflaska! Vi fick även sitta med på mötet och det var väldigt intressant att se hur alla tecknade på lite olika vis!

Det fanns en som även var blind. Hen hade med sig två tolkar, en berättade åt den andra vad som sades och den andra höll den dövblinde i händerna samtidigt som tecknade. Hen kände alltså tolkens tecken och visste på så vis vilka tecken som visades! Var verkligen intressant att se hur smidigt det gick för dem.

Nå, vi kom på att vi kunde några till julsånger så vi drog till med: Staffan var en stalledräng, Vi komma från pepparkakeland, Tre små gummor, Stilla natt och Goder afton. Det var verkligen uppskattat av dem att vi kom och uppträdde! Och vi funderade redan om vi skulle besöka dem en annan dag igen...

Vinterbild i Kalapääo

Inga kommentarer: