tisdag 6 december 2016

Lista om syskon

1. Hur många syskon har du?
Jag har två syskon, en bror och en syster.

2. Vem är äldst/yngst?
Min syster är äldst och jag är yngst!

3. Vad är bra och mindre bra med ditt/dina syskon?
Vi grälar i princip aldrig. Och varken jag eller min mor kan komma ihåg att vi skulle gjort det som små heller utan alltid hållit sams. Men båda har annars också många fina personlighetsdrag och kunskaper!

4. Roligaste/bästa minnet?
Jag måste ju nämna de nästan kilometerlånga banden jag och min bror virkade (vi kunde bara laga långa band med en maska på varandra) och spände upp överallt i hans rum -laserstrålar!
Min syster, hon sydde flera vårfestklänningar och julfestklänningar, studentklänningen och klänningen jag hade på närvårdarexamen. Jättetacksam för alla! Och för allt annat hon sytt åt mig.

5. Beskriv ditt/dina syskon med ett ord
Båda: kreativa
Syrran: konstnär (både direkt i skapande och i uppfinningsrikedom)
Brorsan: fantasifull (tror han kan komma på en berättelse eller ny lek på en minut)

6. Ett gemensamt barnminne tillsammans?
Jag har inte så många barnminnen som jag verkligen minns... men jag har ju hört berättelser! Lyfter fram en som djag nästan mindes då min dotter var som jag...
Jag gick i förskolan, mina syskon i lågstadiet. Vi åkte alla taxi hem-skola/förskola-hem. Chauffören hämtade mig först och körde till skolan för att vänta på mina syskon. Jag hoppade ut ur bilen och klättrade upp i klätterställningen -och vägrade komma ner igen. Chauffören stod och försökte övertala mig, specialläraren kom och hjälpte honom och sen även rektorn -men jag vägrade! Då syrran kom ut klättrade hon upp, tog mig under armen och bar in mig i taxin. 
Så plötsligt, när dottern min hade klättrat upp i klätterställningen vid dagis och vägra kom ner, insåg jag att jag har mig själv att skylla för envisa barn (eller, mina gener)!

7. En sak som du kan göra som inte ditt/dina syskon inte kan göra? 
Teckenspråk är väl det första som kommer i huvudet, av ganska naturliga skäl då jag är den enda som behöver det mer eller mindre varje dag.

8. Visa oss en gammal syskonbild! 


Min bror med sin dotter (hennes dop), jag med mina barn och min syster med sin dotter (nu skulle hon även ha en son i famnen). Hösten 2014. Och jag tänker citera min mor "Hoppas att syskonen och kusinerna alltid kommer att kunna samsas om soffan" -det hoppas (och tror) jag också ❤

Inga kommentarer: