tisdag 20 mars 2012

En lyckad dag..?

Vad symboliserar egentligen en lyckad dag? Eller vad är det som gör en dag lyckad?
Det är väl olika för allihopa vad de tycker gör deras dag till en bra dag, men jag tror alla håller med om att det är en dag utan missöden, då man är frisk och inte får nå negativa överraskningar eller bud.

Så hur ser en helt vanlig dag ut för mig?
Vaknar, stiger upp mellan kl.6-8, lägger på kaffe och te (än så länge sover älskling alltid längre än mig, så kaffet hinner stå och vänta på honom 2 timmar ibland innan han stiger upp).
Startar datorn och loggar in på facebook, mailen, buzzador, libero, mammapappa-forumet och mina bloggar förstås. Skriver en hel del (eller inget alls, beror på vilket humör jag är). Nujust medan jag är förkyld innebär sittandet vid datorn en massa hostande, men brukar lugna sig i takt med att innehållet i tekoppen minskar.
Så vaknar älskling som far på sin morgontobak och tar sin första (av 4-5) kopp kaffe, sen kan man kanske säga godmorgon åt honom (om han hunnit vakna till i huvudet tillräckligt då redan). Han får sätta sig vid datorn o kolla igenom vad han har fått på facebook medan jag donar med något annat. Idag kommer jag att sätta mig och skriva brev, har en 4-5 brev som väntar på svar och vet att fler är på kommande (underbart att ha fått igång en ordentlig brevväxling igen, fast jag fortfarande saknar några som jag skrev med tidigare). Lunch någon gång runt 12, resten av dagen blir oftast bara på impulser. Vi far kanske ut och gå idag om vädret håller i sig såhär, älskling ska väl lyfta nå tyngder idag och jag ska dammsuga (iallafall köket).

Låter det som en lyckad dag? Eller tråkig? Händelserik? Enkel? Oplanerad?
Nå, det är sådana dagar man har som sjukledig väntande mamma... Eller som arbetslös. På onsdag ska jag dock till läkaren med lill*n så det bryter av mot den lugna vardagen, och på kvällen skall jag med min syster och mor och kolla in där min mor ska fira sitt födelsedagskalas (hon fyller ju jämnt!). Torsdag ska älskling till tandläkaren och fredag har jag pizzabjudning åt några vänner. Så kommer kanske vildbasarin på besök hela helgen (redan på torsdag kanske till och med).

Många menar att en lyckad dag är då man hinner uträtta mycket, vara väldigt social och träffa många vänner/släktingar, känner att man faktiskt bidragit till samhället med något (fråga mig inte vad), hunnit jobba undan en hel del för att ha mera tid att lata sig i helgen (men ärligt talat, ni latar er inte i helgen heller eller hur? Då har ni kommit på en massa andra "måste göras" som att städa så ni ändå inte kan ta det lugnt)...

Så ni fyller era dagar med uppgifter, jobb och måsten. Det tycker jag låter mera som en stressad än en lyckad dag. Förlåt nu bara, men det är min personliga åsikt.
Och visst, det är superenkelt för mig att säga det som är på sjukledigt för foglossning, om ca 2 veckor får mammaledigt och sen kommer ha en liten parvel att sköta om all min vakna tid. Jag känner ju inte alls dessa Måsten. Måste städa och hålla snyggt, måste gå ut i solen, måste komma mig ut och träffa människor... Måste måste måste.
Jag vill komma mig ut och träffa människor på kaffe eller så, därför e jag superglad att folk ska komma på min pizzabuzzning på fredag! Så då får jag vara social med mina vänner en stund. Jag skulle vilja ha nå små jobb, gärna skrivjobb som korrekturläsning -renskrivning eller dylikt men det är inte så lätt att hitta sådana jobb nujust tyvärr...

Nåja, jag skulle säga att min dag är mer eller mindre lyckad varje dag nujust. Med individuella skillnader såklart! Varje dag behöver inte vara tipp topp och på högsta nivån, det är ju det som gör det så roligt med "nya dagar, nya möjligheter" -ingen dag blir den andra lik. Inte ens fast man bara sitter hemma i sin lilla 60kvadrats lägenhet med baby i magen och sin underbara sambo.

1 kommentar:

vintagemamman sa...

SV: jo jag försöker ta det lugnt, men vissa saker måste ju bara göras;)