måndag 5 mars 2012

Pause / Play

Pause/play är ett nervsammanbrott i realtid och ett porträtt av en man som blivit ett med den narcissistiska krets han umgås i, en produkt av en kall stad och en mörk tid. 
 Mac är en riktig skitstövel, men beundrad av alla. Han är en av världens mest framgångsrika fotografer och hela världen ligger för hans fötter. Hans totala hänsynslöshet tolkas som modern charm av omgivningen, från flickvännen Pernilla och massörskan Olga till bäste vännen Peter. Den enda som inte älskar honom är han själv.
Mac har också tillräckligt med pengar för att leva ut alla sina destruktiva impulser med stil. Han kör de snabbaste bilarna, bär de dyraste kläderna och har de snyggaste tjejerna. Stureplan är hans nine-to-five, hans lekplats och hans hem. Men hans självhat driver honom hela tiden in i situationer han inte kan hantera.

En bok om en psykopat. Hur hans sjukdom är, hans inre tankar och hur han agerar ut dem. Framsidan av boken är ett hologram (visst är det rätt benämning?) och visar bra symbolik med hur boken är.

En aning svårt att alltjämt hänga med i när hans tankar är och när de samtalar vem som säger vad, men jag tror rörigheten hör till då det är en bok om en människa vars tankar och handlingar alltid är ihoprörda.
Tyckte själv att det var en väldigt intressant bok, och man får väl vara glad att man aldrig har träffat en person som denna man. Eller kanske man har gjort det utan att veta om det?

238 sidor, varav de sista var hur personerna runt omkring psykopaten Mac hade upplevt Mac och händelserna som han skildrade i boken. Egentligen insåg man inte hur konstigt allt hade tett sig och hur sjuk han var innan man läste dessa beskrivningar... Då visades det fram hur han hade misstolkat mycket och lagt till och gjort egna totala missbedömningar.

En bok som jag rekommenderar riktigt varmt! För alla, särskilt de som gillar sanna historier och de som är intresserade av psykologi och psykiska sjukdomar...

Inga kommentarer: