tisdag 27 mars 2012

Tisdagsfunderingar

Idag är det tisdag. Tänk det, de ha redan gått två dar av denhär veckan! Gullet sitter och spelar Angry Birds på facebook nujust och jag halvligger i soffan och skriver via min telefon dethär inlägget.

Var meningen att jag skulle fara till ett Me&I party tillsammans med två vänner, men fick ändra de planerna då jag redan i förrgår började känna en tilltagande ”mensvärk” och som om något pressade neråt. Ibland skar de som lodrätt och vågrätt i ljumskhöjd ungefär... Efter att ha googlat och pratat med några e det väl att anta det är förvärkar som börjat komma. Igår högg det dock till som ett bälte, även i ryggen, så jag trodde att jag skulle behöva kasta upp. Om dethär är vad som kallas värk eller en kraftigare förvärk vet jag inte...

Så eftersom allt sånt har börjat hända blev det en lugn hemmakväll för min del bara. Jag skulle ju gärna ha farit till Nykarleby och bara umgåtts (inga pengar att handla för) så är det att ta det säkra före det osäkra. Ta det lugnt och hållas nära gulle så jag har stöd IFALL lill*n plötsligt bestämmer sig för att h*n väntat tillräckligt länge nu. Det är klart, skulle det bli nu så vore det ju inga större problem o vi är nu så ivriga redan att få hålla om krabaten att behöver int funder heller! Men de e klart att om det är säkrare för h*n att vänta en vecka eller två ännu så hoppas vi ju ändå på det.

Jag har annars hittat en påse med mina nå gamla skor. Så fina sandaler har jag nog så det räcker och blir över i sommar iallafall. Synd bara att jag har inga skor som är helt utan klack! Månne det är bättre att ha jämntjock klack under hela foten (platå kallas det väl?) eller en liten under hälen? Jag menar för balansen etc nu då man är gravid.. Någon som vet eller? Har ju inte svullna fötter heller så!

Jag är inne i en läsperiod nu igen, men kanske jag tog mig vatten över huvudet då jag ska läsa 6böcker ännu före den 17.4.... Det är klart, om jag riktigt vill och gulle kan ge mig läsro så nog kan jag få läst ut dem alla i tid då nog...
Vi har annars flyttat bort babysängen från fönstret (min sida av dubbelsängen) och lagt styvsonen och sova där istället. Så det inte ska dra på lill*n, men får se vad sonen tycker om det sen. Kan nog hända han vill sova bredvid pappa bara. För mig kunde vi bra byta sida i dubbelsängen, jag har inga problem med det.

Tror inte att jag har nå andra funderingar nu just, lugnare på dragfronten igen. Skulle ju nog väldigt gärna ta emot besök och så, är ju som sagt bara hemma nu för tiden...

Mammaledig nu för tiden, låter bättre än sjukledig eller hur? Kan ju bara konstatera att man verkligen inte blir rik som mamma! Tacka vet jag att socialen finns, fast de nu inte ger nå extra heller... Och så vill FPA att man ska lämna in utredning om bostadsbidrag då man börjar få mammapengar! För sjutton, det är de som ger båda bidragen, ser de inte själva i sina datorer vad det står då??? Bara en massa onödigt pappersarbete så allting ska bli så långdraget och invecklat som möjligt... Borde fylla i de pappren (det jag förstår) men lämnar det till imorgon, orkar inte fundera på det nåmera ikväll.
Finns det något/någon annan som ger pengar? Vad exakt har kyrkan för stödsätt (menar inte gå och be om nå, bara nyfiken annars)? Vet en familj där kyrkan kan köpa kläder åt barnen, är det typ allt de gör? Eller är det bara för familjer? Har faktiskt ingen aning (o tror vi gick igenom det under närvårdarutbildningen ändå). Så om någon kan sprida ljus över denna fråga skulle det vara intressant.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa-a detta FPA som vi alla älskar att hata och hatar att älska. FPA kan nog va bra många gånger men man blir verkligt frustrerad på all byråkrati och pappersarbete. Håll ut och lycka till med blanketterna! Angående kyrkans hjälp så har jag inte superkoll, men vet att församlingar inom åtminstone lutherska kyrkan erbjuder gratis matpaket som tillfällig hjälp. Bäst är väl att kontakta församlingens diakon(er), de är ju "kyrkans socialarbetare" så de kan säkert hjälpa en del, åtminstone med tips och råd och berätta vidare vad församlingen kan ge för hjälp :) På Marthaförbundets hemsida finns också bra spartips + att de också har en ekonomirådgivare. Tror dock hon hjälper mest med just sparande och planer för ekonomin m.m. Fast ibland är det ju så att fast hur man sparar, snålar och vrider och vänder på varje slant så räcker det inte, det är mer pengar man behöver.. lever själv som "fattig studerande" så det är inget lyxliv jag har direkt. Men hoppas du blev lite klokare och fick lite tips. Har själv haft nytta av just Marthaförbundets spartips och hjälpt mig att spara både en och flera euron och fått pengarna att räcka liite längre. Lycka till både med "papperskriget" och bebisen i magen :)

/A

Marion sa...

Lite klokare blev jag nog, men vi ska se. :) Ska nu fixa FPA pappren imorgon nu så de inte kan komma och klaga på något sedan plötsligt..!