lördag 31 mars 2012

Kl 8 -8grader

Så är det iallafall här i Vörå. Det visar på minus åtta grader och klockan är 8. Bara det inte kommer mera snö iallafall! Solen skiner från morgonen, det är iallafall ett gott tecken.

Sista mars idag då, imorgon är det lurardagen! Något säger mig att min älskling kommer att försöka lura mig med allt... Suck.
Hans son är född på 1a april, så det skulle ju vara nå till påråkat om jag skulle hamna in nu också, men det har varit lugnt med nå värkar nu igen. Har bara haft trycket neråt och vanliga sammandragningar (väldigt ofta och långa men inga som varit desto kraftigare). Så lill*n verkade lura mamma och pappa sin, inte var det riktigt ännu som h*n menade vi skulle få träffas.

Om man skulle försöka komma sig ut på en promenad idag, om det blir liite varmare väder -typ runt 0 grader, med gulle så jag skulle få postat ett brev. Kanske jag hinner skriva klart det andra brevet då också?

Har jag väl inte nämnt att jag är brevskrivare? Jag älskar handskrivna brev och jag älskar att skicka brev. Nujust har jag brevvänner (som jag haft flera år redan) i: Amerika (2st), Tyskland (2st), Österrike, Sverige, England, Frankrike och nya brevvänner i HongKong, Danmark och Finland. Hoppas på att fortsätta få brev från Brasilien men det tar så länge med frakt fram och tillbaka så vi får se om det dimper ner någon dag. Även haft i Vitryssland, Australien (flera stycken), Kina, Thailand, Estland, Kanada, Wales och Ungern. Kan bra vara jag glömt något land, mitt mål har varit att ha en brevvän från varje land -men det är svårt att hålla kontakten med alla. Estniska tjejen var flera år yngre så vi hade inte sist och slutligen så mycket gemensamt (tex). Dessutom blir det en liten summa att skriva brev hela tiden också... 75cent kostar ett frimärke, och då får brevet inte väga över 20gram -så om man skriver lite längre brev blir det hastigt två frimärken som behövs. Plus då att man vill ju gärna ha lite finare brevpapper (åtminstone ibland) och kuvert, ibland skicka med någon liten sak (fick löv, foton etc av min Kanadensiska brevvän).

Om man bortser från promenaden idag så ska dethär bli en riktigt lugn dag har jag tänkt. Bara solen börjar lysa på balkongen ska jag söka mig ut med en bok och en kopp te, njuta av att våren ändå kanske börjar vara på väg hitåt också så småningom.
Och såklart ska jag ta med mig kameran på promenaden, tänk om man ser nå vårtecken längs vägen?

Tänkte dessutom fråga om någon har nå tips hur man får texter skrivna tex på blogg "copy/paste-skyddade"? Det ska väl gå att få? Alltså att de inte kan högerklicka eller använda ctrl+c för att "stjäla" min text.

2 kommentarer:

vintagemamman sa...

SV: Jag tror att det har något med lagringen av hallonens blad som ger själva verkan så det är nog teet som gäller:)

Maria sa...

men usch vad kallt ni har det :S Jag antar jag får vara glad att de iaf är +1,1 grad här just nu.. Blir på riktigt arg om det inte blir varmare i österbotten på onsdag då jag anländer >:O

angående det där med högerklicka. försök googla fram nån tutorial på hur man gör det, finns många bloggar som har guider på allt möjligt i bloggdesign-väg m.m. :)