torsdag 8 mars 2012

Lite graviditetsinfo...

  • livmodern än nu 30cm. Exakt på rekommenderade linjen för vecka 33, och har växt enligt linjen hittills.
  • min vikt är 69,8 kg vilket betytt att min vikt ökat med ca 400gram per vecka sen förra kontrollen.
  • mitt blodtryck var 109/65, så det förklarar varför det kan svindla till nu som då
  • normal fostervattensmängd
  • kraftiga rörelser, fast denhär gången försökte h*n inte sparka bort pulsmätaren
  • lill*ns puls var 137-142 och väldigt tydligt genom ena väggen
  • lill*n låg med huvudet nere till vänster (min vänster), ryggen uppåt och utåt så fötterna kom under mitt högra bröst (vad hon kunde känna efter med händerna)
  • mitt Hb hade sjunkt till 114, vilket förklara varför jag är så trött att jag kunde somna varenda gång jag kör bil tex. Detta ville barnmorskan råda bot på så nu ska jag drick järnextrat för helst vill hon ha upp det till över 120 igen.
Det var såhär korta fakta om hur träffen med barnmorskan gick idag. Fick också bokad ringtid till läkaren om fortsatt sjukledighet, så på måndag hör han av sig om det -hoppeligen räcker det med bara telefoni så slipper jag fara och visa upp mig nå extra.
Får inte glömma ringa AKB (arbetskraftsbyrån) efteråt så det inte blir nå myndighetstjafs igen! Och imorgon ska jag komma ihåg att ringa mamma och be henne översätta nå till förståelig svenska (Kelapapper förstås).

Jag hoppas på att få börja renskriva nå dokument snart åt en äldre herreman, skulle vara kul att ha något och göra!

Så har jag varit i kontakt med Marthorna i Vörå och sett att det låter ganska intressant ändå det de håller på med, inte är det som när jag var liten och fammo ordnade nå träff hemma hos sig och det enda de gjorde var stickade och skvallrade! Nej, kanske man skulle söka sig dit på deras träff den 29de -om det inte kostar (de skulle väl ha någon föreläsare om ekologiskt?) alltför mycket.

Imorgon är det då tandläkaren som gäller. Hoppeligen hittar de inte nå större fel och det går fort att reparera den sista tanden. Måste väl nog nämna att jag haft tandvärk igen mellan varven men skulle verkligen inte vilja göra det -tänk om de tycker att de måste dra bort visdomstanden med detsamma då? Tror inte jag skulle klara av det...

Jag blev inte uttagen till Lipton kampanjen tyvärr, men skoj ändå! Har ju pizzakampanjen i full gång nujust, har köpt 5 pizzor (olika smaker) och ska bjuda på dessa då som smakprover (alltså, de kommer inte att bli mätta gissar jag men så de får smaka och säga sitt om vad de tycker om dem). Bara älskling kan äta ifall de drar ut nå tänder för honom dan före... Annars drar de ut dem 2 dar före min mammas 50års dag! Så då får han svårt att äta tårta istället ju...

Nu ska jag söka mig och sova, får se vilket datum dethär inlägget sparas under. Min klocka är just före 00:00 så... Inte för att det har någon egentlig skillnad. Vaknar troligen runt en 6-7 tiden imorgon också men lägger väckning för säkerhetsskull, vill ju inte betala onödiga påminnelseräkningar bara för att jag missat en tid till tandläkaren heller! Det vore ändå 30€ extra i utgift det.

Annars, var ju till fysioterapeuten också! Fick nå övningar som jag mycket väl kan göra hemma (eftersom vi i skolan gått igenom dessa kniipövningar och det är samma muskler jag skall träna). Så fick jag veta att först ska man själv betala självrisken (runt 10€/gång), sen betalar Kela 75% av taxan MEN de har sina egna listor på vad en session skulle få kosta -och, needles to say, de har inte alls tänkt på hur dyrt det egentligen är att fara till fysioterapeut eller liknande. Så de skulle ha betalat runt 34€ i stöd för min "rehabilitering" så att jag kaanske skulle ha kunnat arbeta längre tid som gravid. Och alla som varit till fysioterapeut vet ju ungefär vad de tar för en 45minuters session... Så ni vet att det är en väldigt stor summa pengar som man skulle behöva betala själv... Fast socialen tar ju också och betalar en hel del sjukhus/vård räkningar om man är arbetslös eller dylikt. Så säkert skulle det ha gått men, då jag ändå kan göra allt hemma!
Hur skulle ni ha gjort?

1 kommentar:

vintagemamman sa...

Hej! Roligt att hitta någon som är i samma vecka:) Lycka till!