tisdag 13 mars 2012

En ny vecka har startat

Det är tisdag nu redan, har ni tänkt på det? Denhär veckans måndag for redan -och jag tyckte om gårdagen. Den var väldigt annorlunda mot andra dagar jag haft av någon anledning.

Har ingenting inbokat på hela veckan, skönt nog, så ska bara ta det lugnt. Umgås med älsklingen min och försöka städa lägenheten (av någon anledning har det hunnit bli väldigt stökigt igen, hur kan två personer lyckas stöka till det såhär??). Sopade balkongen vår i söndags då jag hade tänkt sitta ute och njuta av solen, men med blåsten vi hade då så lät jag bli. Stolen min är också utvikt på balkongen och jag torkade av den med en handduk -så nujust är balkongen finare än själva lägenheten! Men det ska nog jag och älskling råda bot på..!

Min internetförsäljning verkar inte alls gå nå bra nujust... Synd, skulle gärna ha skaffat lite mera pengar via den.
Och jag har, fråga mig inte varför för jag har ingen aning, skaffat mig ett twitterkonto! Ni läste rätt kära läsare, ett twitterkonto (och jag som aldrig ens fattat vad twitter är för något, och fattar fortfarande inte riktigt vad det är för nytta med det?)! Skriver alla uppdateringar (tweets) på engelska där dock, har valt att göra så för att få någon variation på facebook och twitter..

Älsklingens yngsta brorson och min svärmor fyller denhär veckan, hipp hipp hurra för dem! Så blir väl kanske att söka sig norrut något tag då.

Stal denhär bilden från FBs startsida. "Titta inte tillbaka, såvida det inte är en bra syn". Jag har alltför mycket som händer i mitt liv just nu, och på kommande, för att hinna titta bakåt nu. Men jag brukar aldrig se bakåt (utom då man med någon bekant sitter och diskuterar gamla minnen tillsammans) och fundera desto mera på varför det gick si eller så. Om jag hamnar i en liknande situation som en jag redan varit i så, nog finns minnet där och hjälper välja samma eller annorlunda nu.
Jag ångrar ingenting, jag har slutat ångra saker. Allt jag har gjort har ständigt fört mig framåt -ibland krokigt, ibland rakt.
Om jag aldrig hade gjort nå fel i mitt liv så skulle jag aldrig ha fått bli förlåten -och då skulle jag aldrig lärt mig förlåta heller.
Om jag aldrig hade gjort något rätt i mitt liv så skulle jag aldrig fått uppmuntran och beröm -och jag skulle aldrig ha vetat hur gott det gör eller kunnat ge det åt någon annan.

Allt man är med om i livet lär man sig av, antingen lär man sig något bra eller så något dåligt. Antingen hur man skall göra, eller inte skall göra. Vad som hjälper, eller vad som stjälper. Om en människa aldrig får veta att denne gjort något fel, sårat någon eller borde handlat annorlunda -så kommer denne aldrig att handla annorlunda, kommer fortsätta att såra de andra på samma sätt och kommer alltid att välja samma fel. Om människan istället får veta att nu gjorde du fel så kan hon välja att handla annorlunda nästa gång, att välja rätt. Hon kan be om förlåtelse och sluta såra någon. Och hon låter bli att göra samma sak om och om igen.

Det att man gör något fel i sitt liv är inget att skämmas för, det är mänskligt och naturligt. Vi behöver göra fel ibland för att lära oss bli förlåtna -och förlåta. För att veta hur man som människa borde göra, eller inte borde.

En person som aldrig blivit förlåten, kan aldrig förlåta.
En person som aldrig blivit stöttad och hjälpt, kan inte stödja och hjälpa.

1 kommentar:

Maria sa...

svar: va kul :) du vet väl att du kan följa mig på facebook också? (http://www.facebook.com/pages/marveliciousbloggse/178277822226668)

Nej, Depend är ett budgetmärke som finns bl.a. på Kicks. Tyvärr har de gått upp i pris lite på senare år (som det mesta), förut var de typ de billigaste nagellacken man kunde hitta här i Finland :P Men helt bra att ha om man vill ha mindre flaskor :) Andra nagellack jag rekommenderar om du vill ha billiga lack är H&Ms (deras lack är faktiskt riktigt bra) eller Seppäläs nagellack - de brukar ha wet'n'wild, Classics m.m. :)