torsdag 8 mars 2012

Omplantering av blommor

Planterade om mina blommor igår, fick lite hjälp av syster min då hon kom med nå större krukor. Var bra så hon fick ringa sin vän som är utbildad florist... Varken syster eller jag visste om den ena växten hade någon sjukdom eller inte då rötterna hade blivit lite morotsaktiga (men vita/genomskinliga morötter). Denne florist menade att det var bra för växten så det var bara att tuta och köra!

Min syster fick en hel del skott av min ena blomma och min Aloe Vera hade totalt 8 förgreningar varav 4 nu är planterade i egna krukor. Dessa lade jag plastpåse över för att ge "växthuseffekt i fönstret" åt dem så de skulle utveckla nya rötter fort och jorda sig.

Här kommer lite bilder på mina kära blommor:

 Denhär palmen skall min syster få och av henne skall jag få en palm som får stå direkt på golvet.

 Min vuxna Aloe Vera, fick namnet Unelmat på bestämning av min älskling (som inte alls gillar blomman).

 Nyaste tillskottet i min blomfamilj, Miss November (aka jag) får vakta den.

 Min lilla palm, som heter Usko. Fick också min älskling bestämma.

 3 av 4 Vähthusplanterade Aloe Vera. Det känns som om jag lovat bort tre stycken åt nå vänner/släktingar men minns inte vem. Om ni vet att ni vill ha eller att jag lovat åt er så snälla, säg till!

 Min lilla hare fick fara och gömma sig bland höga gräset (märker ni? Dethär var ju dendär stora blomman med många utstickande skott! Syster tog skotten och jag testade dela själva blomman i flera olika krukor)

 Min vita ren som jag minns från barndomen till och med, fick fara på grönbete med en annan del av gräsväxten.

 I köket fick en tredje del av gräsväxten fara, fick namnet Toivo.

I sovrummet kom sista delen av gräsväxten och den blev döpt till Rakkaus.

2 kommentarer:

Maria sa...

Vad roligt att döpa sina blommor, det har jag aldrig tänkt på själv :) Undrar vad min våreld/höstglöd skulle få heta..

Marion sa...

Dehär stenarna är från Halpa-Halli, o de had många fler ord! :) Annars går det ju att bara gå ut och söka nå lite större stenar som man själv skriver på.
För mig är det på samma gång lite symbolisk mening med att växterna symboliserar dehär känslorna/tillstånden -så om Rakkaus växer bra så växer kärleken, Toivo så dör int hoppet osv..