torsdag 15 mars 2012

Sista dan att gissa!!

Vill bara börja med att påminna er om min Gissningstävling! Vilket datum (BF 28.4) kommer lillen? Idag är sista dagen att lämna in sina gissningar, antingen som kommentar på dethär inlägget eller om ni vill fara på det ursprungliga inlägget. Man vinner som sagt en överraskning, namn och gissat datum i kommentaren tack, oså följer ni med sen så att ja får kontakt med dig som gissat rätt sen!

Igår var det någon sorts städdag för mig... Jag har (skäms på mig!) låtit bli att städa flera veckor men nu kom det till den gränsen att jag inte orkade själv se på röran längre. Så jag fick tömt lill*ns säng som jag hade haft full med filtar och klädpåsar +lade upp spjälskyddet som lill*ns farmor hade skaffat. Torkade bordsytorna och lite annat damm, sorterade igenom alla papper och saker som legat runtomkring och skräpat (blev genast mycket mera städat bara för det), dammsugade noga (under sängen och soffan också), skurade golvet, tvättade två maskiner med kläder som jag hängde där ute på torkställningen (men de har varit ute över natten, så nu e de väl stelfrusna...), hade ut och dammade/borstade av mattorna på balkongen, tvättade badrumshandfatet och wcn.
Sen tog min ork slut, eller rättare sagt, sen fick jag med älskling ut och gå en sväng. Efter att vi kom hem fick jag böta för min aktiva dag...

Otroligt vilket sjukt bäckene jag får nu så fort jag försöker göra något som kräver lite mera styrka! Det är som om någon tar fram en kniv och skär lite här och var! Och mitt vänstra knä så har börjat trilskas igen så att det också är sjukt och vill nästan ge vika under mig ibland. Knäproblem e något jag kan hantera, det har jag haft länge redan, men då allt från midjan neråt börjar säga stop så känns det ganska hopplöst att försöka göra något alls...
Och inte gör ju flunsan det bättre (den är dock värst på morgon och kväll). En näsa fylld med snor och en hals som retas så man knackar upp slem med jämna mellanrum... Feber är väl det enda jag inte fått ännu.

Idag är det torsdag, vart har denhär veckan sprungit iväg egentligen? Men det är härligt att märka att tiden går framåt... Fast det på samma gång är lite skrämmande.

Mammor; jag har en fråga åt er! Hur vet man när sammandragningar är förvärkar, och förvärkar blir riktiga värkar?
Jag har såklart läst broschyrer och dylikt men jag tycker det enda de talar om är att "magen blir hård som sten", "det känns att musklerna drar ihop sig" och "molande menssmärta".
Okej visst, det är sammandragningar. Men när övergår de till förvärkar?? Då det tar sjukt?? Tar det sjukt för alla på samma sätt? Och är förvärkar tillräckligt för att man skall fara till BB?
Och när räknas de till riktiga förlossningsvärkar då? Om man är öppen eller?
Tacksam för svar ifall någon har erfarenheter eller förstått det bättre vad ni läst...


4 kommentarer:

Jessica Larsson sa...

1 maj gissar jag. :D

Jessica Nissfolk sa...

Gissar den 30.4 :)

vintagemamman sa...

Jag gissar på den 3 / 5 :)
Har förresten svarat på din fråga om värkar på min blogg.
Kram

Marion sa...

Carina H gissar på 1.5 också, hon fick int sidan ti funk så ja skriver det åt henne istället :P