måndag 9 april 2012

Barnvagn

Nu har man dammsugat av barnvagnens icke löstagbara tygdelar och torkat av metalldelarna. Madrassen som fanns i vagnen och dehe "överdraget" är handtvättat, avsköljt och upphängt i duschen för avrinning/torkning.
Vill passa på (fast de inte läser min blogg troligen) och rikta ett stort TACK till älsklingens bekanta som gav oss vagnen nu då de inte behöver den själva. Alla som köpt vagn vet att de kan vara huttlöst dyra!

Likaså kan jag tacka älsklings barndomskompis som sålde bilstolen (som hans son växt ur) för mindre än hälften av originalpriset. Såklart var den ju ändå oskadad och okrockad med, annars ska de ju kasseras.
Jag tycker det är härligt med släkt, vänner och bekanta som kan dela med sig av sina saker sådär. Visst, det är ju enkelt sådär om man inte behöver det längre -men det finns ändå allt för många som slänger bort eller låter bra saker förfalla, utan att ta reda på om det finns någon i närheten som behöver just de. Saker till barn och bebisar tenderar dessutom att vara tämligen dyra saker som kanske inte är det enklaste för alla familjer att skaffa sådär direkt...

Kan ju fortsätta sakgenomgången med spjälsängen från Ikea, som blivande farmor var så vänlig och skaffade madrass till. Hon kom med den idag då hon besökte oss, perfekt storlek och tyg sydd ovanpå själva madrassen. Spjälskydd hade hon dessutom tidigare hittat på Findit. Kalle Anka med vänner, riktigt fint och bra längd. Täcke kom ju i mammalådan, likaså lakan, påslakan och "dynlapp". Synd bara att de endast hade ett såntdär plastigt underlag, får ju fundera på om det ska på skötbordet eller i sängen då...

Skötbord har vi inte ännu, ska se på älsklings storebrors gamla skötbord nästa gång om det är i bra skick ännu -annars blir det väl att införskaffa ett någonstans ifrån. Hoppas kunna använda madrassen ur mammalådan på bordet, och hoppas att bordet ska ha nå lådor som man kan förvara blöjor etc i. Det borde ju nog verkligen göra det enklare så man slipper springa runt och söka reda på allt man behöver just då.

Badbalja ärvde vi av min faster/kusin, det är vackert rosa men tror inte babyn bryr sig ifall det blir en pojke. Handduk fick man i mammalådan, men skulle säkert vara bra med flera stycken... Badtermomdter kom också med i lådan.

Matstol är inte det nödvändigaste nujust, lär inte behövas på flera år ändå... Eller månader.
Kläder har vi en hel del, men int nå mycket i storlek 50/55 utan mer från storlek 60-90. Men folk verkar inte tycka det behövs heller...
Leksaker har jag bara nå fingerdocksdjur ja köpt från loppis (tänker att man kan leka med dem framför babyns ansikte, fel tänkt?), oså en bitgrej ur lådan.

Ja, vad har jag åt mig själv skaffat som kan behövas? Amningsbh*2, ur lådan fick man 4 tyginlägg. Inga amningstoppar/tröjor eller andra kläder... Inga "hur gör mammor?"manualer... Har inte boat nämnvärt mycket heller om man bortser från tavlan och såna här "måste göras"... Hyser en liten förhoppning om att en viss man ändå ska komma sig för att städa och dona medan jag återhämtar mig då.

Faktiskt tänker jag alltid nu som då i butiken att "nu ska ja köpa nå lite bättre hudsalva/shampo som ja ska vårda mig själv med efter babyns födelse", tror ni att jag har köpt en enda ännu? Nej, såklart inte! En minut senare skrattar jag åt min löjliga tanke -köpa något jag troligen inte använder sen... Likadant med smink som jag tidigare bad om tips om... Det blir inte heller av. Allt sånt som skulle vara åt bara mig känns onödigt, banalt och ouppnåeligt... Jag menar, att köpa något som man egentligen inte vet att man kommer att ha tillfälle, orka eller vilja använda. Då sparar jag hellre pengar till att fara o handla nå nya kläder ifall jag får bort "gravidkroppen" ordentligt.

Nå, dethär blev ett väldigt kommersiellt inlägg tycker jag. Mycket om att handla hit eller dit...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ser vagnen ut?
Kan säga att 4 amningsinlägg räcker ingen vart, köp en hel låda!
Och kläder i storlek 50-55 behövs visst. Babyn vill ha trångt, varmt så st 60 kläder kan göra dom frusna, gnälliga osv. Så sade dom åt mig också när jag fick första men jag märkte snabbt att även om babyn inte kan ha kläderna så värst länge så är dom nöjdare i lagom stora kläder. Dessutom behöver man mycket av de kläderna, de spyr så väldans mycket i början (och sen också för den delen).
Bara lite tips! /En tvåbarnsmamma

Marion sa...

Tack för tipsen! :) Ska skriva upp på listan som älskling får fara och införskaffa medan jag är på BB. Är ju förstås inte sagt att jag kommer att kunna amma men hoppas ju på att det skall fungera :)

Marion sa...

PS Ska lägga upp bild på barnvagnen :D