tisdag 17 april 2012

Nånting händer iallafall

Jag ringde nog och gnällde åt Barnmorskan, som genast sade att hon ville jag skulle komma in klockan 12 så hon skulle få kolla hjärtljuden på lill*n med mera.
Jag hade dessutom hunnit ha 5-6ggr med 3 minuters mellanrum toppar då det skar riktigt ordentligt just under brösten (i höjd) och lite neråt längs höger sida. Första gången som det faktiskt framkallade lite tårar -om det egentligen var av smärtan eller om jag mera blev rädd att det skulle ha tytt på att något var fel vet jag inte. Men BM konstaterade iallafall att det rörde sig om värkar troligen, alltså riktiga värkar!
Annars kollades det upp annars också hur lill*n och jag mådde och här är saldot som tyder på att något är på gång att hända:

 1. mitt blodtryck har höjts till 120/82 (har inte haft över 115/75 tidigare under hela graviditeten)
 2. det just att min mage reagerade inatt och imorse kan vara ett tydligt tecken på att lill*n pressar på ännu mera nu så att tarmen också trycks ihop
 3. jag hade gått upp 1kg sedan förra veckan, vilket jag tyckte också då jag såg på vaderna där sockorna skär in i skinnet nu och tyckt mina fötter hade blivit bredare
 4. lill*ns puls var samma mellan 135-142 så det var riktigt bra
 5. lill*n hade sökt sig neråt ännu mera, så att livmodern hade sjunkt 0,5cm men huvudet var nog så lågt ner som möjligt och fick inte tag i det längre. Annars också låg han riktigt perfekt förlossningsställning.
 6. inatt for väl en del av slemproppen också, eftersom det var något slemmigt vitt också
 7. spårämne av äggvita i urinen men inga farliga mängder. På samma sticka så blev en "ruta" lila som brukar tyda på att slemproppen har gått
Så nu är det väl bara att vänta på om värkarna börjar på nytt eller om vattnet går. Då får vi se till att fara in till BB... Spännande tider. Jag försöker att fortsättningsvis inte tänka så mycket men det är klart att man oundvikligen börjar bli nervös... känner det i hela kroppen! Vad jag är mest rädd för?

 • navelsträngen runt lill*ns hals... 
 • megastora sprickningar där nere (i och för sig klipper de väl om de verkar bli sånt men ändå)
 • att jag ska få panikattack av alla nålar
 • att hon som är med under födelsen inte kommer att funka (alltså kemin mellan oss, att jag inte känner mig trygg/att barnet är tryggt)
 • att lill*n ska vara sjuk... 
 • att jag ska få nå ordentliga komplikationer av någon form efteråt
 • kejsarsnitt (inte rädd men orolig inför utsikten att det skulle bli det, vet inte om jag skulle klara av det)
Ja, så vad ska jag säga? Är på högvarv nu! Skulle behöva göra något men på samma gång förstår jag ju att jag borde vila mycket nu också... Så vilketdera ska jag välja?

8 kommentarer:

vintagemamman sa...

Oj vad spännande, vi kanske båda föder i dag;)

Anonym sa...

Du ska nog vila nu :) och sen då du ligger där och lill*n är på väg så är det det sista du tänker på alla nålar,om du spricker o.s.v Då är du så fokuserad på dig och babyn så fast det skulle komma en jordbävning.. ;) Lycka till
Kram Sanna
(typiskt förlossningsväder)

Marion sa...

Det skulle ju vara kul vintagem. :) Min en barndomsvän fyller idag oxå dessutom :D Tack Sanna! Ja hoppas du (o alla andra) har rätt att ja int tänker, eller kan tänka, så mycket på vad som kan gå fel då... :)

Anonym sa...

då börjar vi hålla tummarna, du ska se att det går bra, försök slappna av och "gilla läget", det är häftigt, skrämmande och fruktansvärt UNDERBART att föda barn, det tyckte i alla fall jag.
h. Lisen

Maria sa...

Wow, låter som att blir besök på BB precis när som helst nu!! :)

Marion sa...

Lisen: Ja de verkar vara den allmänna åsikten: smärtsamt men underbart ;) Så det är lite det jag också håller fast vid.

Maria: Ja onekligen så gör det lite det jo ;)

Maria sa...

svar: jag borde få skicka tillbaka det utan att behöva betala frakten, men väntar nu på svar från försäljaren så får se vad hon säger..

Men om du vill köpa burkarna av mig så får du ju också göra det (kostade 12 euro sammanlagt). Men måste påminna dig om att du måste bleka håret för att den här tonen ska synas och sen är det en toning - som alltså antagligen inte hålls så länge i håret. Men gör du bara slingor t.ex. så borde ju burkarna räcka länge så du kan fylla på vartefter färgen försvinner :P Men behöver ha ett definitivt svar inom den närmaste dagen typ isf.

Maria sa...

svar: jep, knappt 12 euro för två burkar och frakt inräknat. Vad kostade det där du köpte det?