onsdag 25 april 2012

Sommarväder

Underbart att vara på promenad till butiken idag! +11 grader celsius utomhus, solsken! Man blir så mycket piggare av solens ljus tycker jag.

Nåja, gick till butiken efter 2 liter mjölk. En promenad på ungefär 2km fram och tillbaka. Tog 45minuter (15minuter i butiken). Konstaterade också att som gravid är det väldigt tungt att på samma gång:
  1. äta en Eskimo vaniljpinne
  2. ha kraftig sammandragning
Så hoppeligen behöver jag inte göra alla tre på samma gång igen på länge.

Min vikt hade gått ner hos MVC idag med 1100gram -alltså 1,1kg. Det tyckte både barnmorskan och jag var kul och positivt -det kan man ju anta betyder att jag inte har så mycket vätska i kroppen längre. Och om jag inte väger nå mycket nu som höggravid kan man ju hoppas att jag kommer att bli tämligen lätt efter förlossningen! Åtminstone ner till det som jag var innan graviditeten hoppas jag ju på.

Jag skall nu kolla på BMI-räknaren hur mycket jag borde väga för att vara normalviktig -enligt min längd som är 151cm.
På sant? Jag ska väga 45kg (poäng 19,7) - 54kg (poäng 23,7)!! Jag minns inte ens när jag senast skulle ha vägt så lite... Nåväl, om det är så det ska vara enligt hälsokontroller så är det väl så. Jag skall sikta på 50kg som vikt -men jag tänker inte ta någon stress om jag inte verkar klara det.
Jag tycker egentligen inte om BMI, eftersom det inte tar hänsyn till, exempelvis, stora muskler -som ju inte är skadligt fett men ändå väger, skelettet -som för en del helt enkelt är mera kompakt än för andra osv osv.

Så därför tänker jag inte heller ta någon stress över vad BMI säger att jag skall väga, utan min sambo får vara den som fäller avgörandet när min kropp ser vacker ut (vilket han ju borde tycka hela tiden, och som han säger att han även gör) eller i sunt format. Lär också med jämna mellanrum publicera någon ny bild här på bloggen (längst ner har jag min idealkropp från då jag var runt 18 år och en för någon vecka sen med stora magen) om hur min transformation går.

Någon som har en aning vad "kroppsmätning" kan kosta på olika ställen? Alltså då de gör en helkroppsanalys för att kolla hur mycket är vatten/fett/muskler etc och hur mycket borde du gå ner/omvandla till annan vävnad...

2 kommentarer:

Jessica L sa...

BMI e bara skit, ja sku bord va mellan 45 å 64.. Tror no aldrig att he kommer händ, ja sku ju va ett benrangel! Min cambridgekonsulent had en våg som mätte kroppsfett.. Når ja nångång en vikt på 70 kilo (givetvis vältränad och muskulös) så sku ja va så nöjd!

Marion sa...

Hur mycket kan man lita på såna där vågar som kollar kroppsfett? Jag förstår ju inte riktigt hur de fungerar i praktiken....