tisdag 17 april 2012

Väljer själv

Det jag tycker om med bloggar är ju just det faktum att alla väljer själva om de vill läsa eller inte. Jag står ju ingenstans med en pistol eller något mot någons huvud och säger "du måste läsa!" utan de som vill får läsa .de som inte vill gör bäst i att trycka på X uppe i högra hörnet eller <- pilen i vänstra hörnkanten...

Med detta sagt varnar jag för ett ajajojaj-gnäll inlägg. Ni är förvarnade, nu bestämmer ni själv om ni fortsätter läsa. Vill inte ha nå "gaska upp dig" kommentarer sen eller att någon funderar på hur jag skriver sånt i min blogg! Det är Min blogg, Jag bestämmer vad jag skriver, Du bestämmer om du läser. Comprende?

Inatt låg jag och läste babycenter efter att ha haft ett anfall av genomsvettning, diarré och svindel. Läste om naturliga sätt att försöka sätta igång förlossningen hemma (kanske jag borde äta lite ananas och dricka hallonbladste?), förlossningens skeden och lämna fast vid latensfasen förstås. Vi ska se nu på nytt vad det stod om att veta när förlossningen börjar: ihållande smärta i ryggen, menssmärta, bebisen sjunkt ner (tycker baken har flyttat sig flera centimeter neråt! Likaså sparkarna på sidan av magen), lös mage, mer sammandragningar och nu börjar de snart ta sjukt. Bränner bara ännu på magen av dem men det tar sig... Inget regelbundet ännu dock, utan de är mer långa och sällan tycker jag än vad det står överallt att förvärkar/värkar ska vara. Tycker de kan spänn på och bränn i en minut och så är det ingenting igen eller kommer riktigt just efter på nytt. Tryckkänsla neråt är det förstås fortfarande mer eller mindre hela tiden.
Tycker själv mina fötter har blivit bredare (men inte tjockare) -kanske jag ser fel..? Benen så känns som om nerverna eller blodvenerna skulle vara igenkorkade då det än krampar lite i låren och än känns som om de skulle börja domna bort i vaden.

Ja, nu efter att ha gnällt lite över var det tar sjukt och på vilket sätt ska jag väl bestämma mig för om jag orkar ringa och gnälla åt barnmorskan också. Mår ju egentligen inte dåligt på det viset -bara otroligt trött att inte få sova ordentligt- och är ju inte heller egentligen orolig. Men skulle vara skönt att få gnälla lite och få uppmärksamhet av någon annan en stund... Nå, får se om en timme ungefär hur jag mår då. Ska ta en vaaaarm, lång dusch nu o försök tänja korsryggen försiktigt. Kanske det hjälper så jag piggnar till på nytt?

3 kommentarer:

vintagemamman sa...

SV: Tack för allt ditt stöd snäckan:)
Jag fick igångsättning sist med gel och det funkade super, men tydligen så finns det mycket risker och jag känner att jag inte vill ta dom när det ändå går framåt. Just nu har jag väldiga smärtor igen och jag vet att det händer saker. Men visst det är jätte jobbigt när ens kropp inte riktigt vill funka och det blir många plågsamma dagar. Och hade det varit min första graviditet så hade jag ( precis som jag ju gjorde sist , gråtit mig till en igångsättning )men eftersom jag gått igenom allt detta en gång tidigare så rycker man lite på axlarna till allt i stället och man känner sig inte lika nervös så fort något är "fel" eller annorlunda. Det blir som det blir helt enkelt:)

vintagemamman sa...

Efter att ha dragit ner mina persienner kan jag äntligen läsa din text ( du har inte funderat på att byta bakrundfärg;)

Det låter ju som att du inte heller har det särskillt roligt just nu.
Brukar vara ganska jobbigt när dom sjunker ner och smärta ut i benen.

Men det kan även vara så att det startat.
Men försök att inte tänka på det och sysselsätta dig med annat för annars går tiden sjuuukt långsamt och du kommer bli helt utsliten som jah blivit. Faktum är att du kommer inte att missa när det är dax att åka in så fram till dess är det bara att försöka göra annat.

Lycka till!

Marion sa...

Jag har ju svart bakgrund och vit text? Syns det så dåligt? Du e första som tycker det, fick annars bara positiv feedback då jag böt till svartvitt...
Jag skall in till BM idag på extrakoll, ringde åt henne och hon ville jag skulle komma in så hon fick höra på hjärtljuden då lill*n ligger så mycket stilla fast vi "bråkar" med h*n...

Nå, kanske jag också har sånhär långdragen öppningsfas då?