fredag 27 april 2012

Ekonomi

Nog skulle det vara skönt ifall man aldrig behövde fundera på sin ekonomi utan allt skulle sköta sig själv bara, eller hur? Alla räkningar som kommer skulle dras bort automatiskt från ens konto och man skulle ändå ha råd att gå och handla mat och andra nödvändigheter -utan att kolla på kontot efter varje inköp.

DREAM ON!

Vem i dagens värld har det så bra? Förutom dehär "högsta herrarna" som bara sitter på sin lilla bak och egentligen inte gör något.
De flesta har tyvärr så att man bara hinner få lite pengar, så får man ta fram en mapp med räkningar och konstatera att "jaha, det räckte inte denhär gången heller". Så får man börja kolla igenom räkningarna vilka man måste betala meddetsamma för att de inte ska drivas vidare/stänga av något.
Och resten lämnar i mappen för att vänta på nästa lilla pengaboost. Så hinner några av de få påminnelser och påminnelseavgifter -så att nästa pengaboost helt säkert inte heller räcker för att betala bort allihopa.

Så sitter man fast i ekorrhjulet. Fast hur man försöker tänja på centen så är det någon räkning som inte kan bli betald just då -som släpar över till nästa månad -och vinkar omkull nästa månad så att det lämnar någonting då också. Har man en gång hamnat fast med sin ekonomi på något vis så är det bara att konstatera: du är dödsdömd. Dödsdömd i ekonomiska syner...

Inga kommentarer: