lördag 21 april 2012

Gårdagens aktivitetssaldo

Hann aldrig skriva igår, hade sådan full rulle hela tiden! Åt bara lunch (och dessa pojkar sovde ganska länge) så blev vi tillfrågade att komma med och simma till Kokkola. Sagt och gjort, packade väskorna och for iväg. Plockade upp älsklings bror och brorsbarn som hade kommit på idén från början också.

Jag är ju van med simhallen här i byn, en lång bassäng och en barnbassäng, så i jämförelse med det var ju Kokkola simhall väldigt stor. 2 varma bassänger, en barnbassäng med rutschkana, en långbassäng, en hoppbassäng och 2 bubbelpools vad jag nu såg iallafall.
Var mest med styvsonen men simmade ett par längder med älsklingen min också. Jag är en urusel simmare kan jag berätta, som tidigare inte ens kunde simma grodsim korrekt -men det hjälpte älskling mig med så nu har jag väl rätt teknik, men ingen kondition.
Satt en bra stund i bubbelpoolen också med styvsonen -där var det ju iallafall varmt! Och gick sedan också i bastun med brorsdottern en stund. Började nog dra ganska kraftigt i magpartiet just efteråt, men min rygg blev iallafall botad! Var så otroligt skönt då jag inte hade ont i ryggen på hela dagen efter simningen!

For en sväng via svärmor som bjöd på tacos. Det var supergott! Länge sedan man orkat laga nå sådant... Och där fick man gå i bastun en till sväng -men med högre temperaturer (börjar snart bli nästan van bastubadare! Klarar av mera värme hela tiden). Sen hem, älskling fick bära in någon som nog hade sprattlat ut all energi i vattnet... och det var faktiskt inte jag denhär gången.

Nåja, så jag var fysiskt aktiv, bastubadade 2 gånger och jag tog på mig min nya fina pyjamas jag fick av svärmor (guldfärgad siden). Ändå så hände inget inatt. Så lill*n har nog faktiskt inte alls nå bråttom ut, han lurades nog bara tidigare med sina övningar -den lurifaxen! Nå, så länge han mår bra där inne så klagar jag inte. Vore bara skönt om jag också fick må lika bra som han (vilket jag nog på tester gör). Vaknade med sjuk rygg igen, korsryggen upp till skulderbladen numera, inte bara som ett bälte just ovanför höften. Och lill*n rör på sig aktivt, tror h*n har hickan -igen- och försöker tynga ut en fot genom sidan på mig.

Det finns vissa saker man inte skämtar om, eller hur? Som anses helt enkelt smaklöst att skämta om! Men varför tror då en del folk att de kan skämta bäst de vill om allt?

Har varit mycket om vår högt uppsatta man som skrivet ett "kåseri" om hur minoriteter i Finland borde bära ett ärmmärke för att polis etc ska ha enklare att se vilken minoritet dom tillhör (judestjärnan på judar, finlandssvensk flagga på finlandssvenskar?). Förlåt nu, men om du är en så officiell person som du är så får du nog helt enkelt se till att det GENAST syns att något är ett skämt, och att ändå skämta om något som har sådär direkt liknelse med hur det var i ett annat lund under en viss diktators styre (host...tyskland...harkel...hitler)... klart som f''n att folk blir upprörda!! Suck...

Och alltför många skämtar om sjukdomar nuförtiden. Alltså, allvarliga sjukdomar som de inte själva har eller har anhöriga som haft. Inte skall du sitta och göra narr av personer med cancer, demens, MS etc etc om du inte har en aning om hur det är! Att personer med dessa, eller med anhöriga som har dessa, skämtar om det -det är en sak, för det är sig själva de skämtar om eller de försöker laga sin egen "börda" lättare med att försöka ta det lite lättare. Men att du som haft fem generationer friska och själv är frisk ska börja gå och skämta om folk och deras sjukdomar... en hurvil e vad du behöver! Dessutom, du vet aldrig vem som lyssnar/läser, kanske din blivande kompis har bröstcancer eller mamman hade det -och du står där och gapskrattar åt ett dumt skämt om det. Tror du att du vinner den vännen med sånt?

Alla personer kan säga något fel ibland, mena fel saker, misstolka något som någon annan säger... Men den som talar/skriver så är egentligen den som sist och slutligen har ansvaret för att det blir tolkat på rätt sätt. Om det inte i skriveriet/talandet framkommer tillräckligt bra -så får man tillägga lite för att göra det klarare.
Och den som läser/lyssnar, får ta sin del av ansvaret och fråga upp om det var något som blev på oklart eller om berättaren kommer in på ett ämne som denne inte vill/kan höra om säga till.
Och det skall berättaren acceptera och respektera... Det finns nog någon annan du kan prata om det med ifall du riktigt vill.

1 kommentar:

Maria sa...

svar: jag tror nog att chanserna är större att få skönhetsprodukter hemskickade om man också annars bloggar ganska aktivt om sådant. Sen vill de flesta företag att man ska ha ett visst antal unika besökare per dag/vecka för att de ska tycka att det lönar sig att inleda ett samarbete. Det är hur som helst mycket billigare för företagen att skicka några gratisprodukter eller sponsra med tävlingsvinster än att köpa riktiga annonser i tidningar och på nätet.

Men jag räknas ju inte ens till de stora bloggarna, så det är väl främst mindre företag som är intresserad av mig :P