tisdag 10 april 2012

Bra finska filmer!

 Tror ni på jultomten? Tror ni på jultomten som Coca-cola reklamen har visat -eller på den gamla Piiskanpaavotomten?
Action, humor och lite drama. Hade väldigt låga förväntningar på denhär filmen då älskling och jag köpte den -blev totalt överrumplad över hur välgjord den var! Det var riktigt skaplig humor -sådan som passade in i filmen, action var inte så överdrivet och slutet var ett väldigt bra (som förklarar en hel del).

Rekommenderas varmt!

 Att mannen inte ens kan komma sig för och köpa en digibox kan bli för mycket i ett förhållande... Så nu får han ge sig av med sina vänner mitt i natten för att hitta en digibox.
Allt som kan gå fel, går fel. Humorn är på toppnivå hela vägen igenom, en totalt dråplig historia.
Och slutet skulle nu aldrig jag ha gissat iallafall.
Rekommenderas verkligen!


 Ser inte ut som en finsk film eller hur? Men det är samarbete med Japan på gång! Kalevala lär i berättelsen likna någon japansk mytologi och här menar de att de är en och samma berättelse -en berättelse mest om kärlek men även om girighet, ondska och uppoffringar.
Väldigt fint filmat, fina kampscener (även där det var finnarna som slogs) och vacker historia.

Rekommenderas åt de som vill se en lite annorlunda finsk film.
Filmad med handkamera, följer med drogmissbrukare i Rovaniemi. Redan på väg att bli en kultfilm och som min lärare (på mental- och missbrukarvårdslinjen) troligen visar åt alla klasser nu.
Viss humor, spontan humor, som kommer med att folk gör smådumma saker -men väldigt mycket ser man också av hur de mår/är under påverkan av (tex) subutex. Väldigt lärorik för de som kommer i kontakt med personer som kanske använder något extra, väldigt utlämnande av personerna som är med i filmen...

Ska väl snart komma en fortsättning, väntar med spänning på den. Rekommenderas dock som utbildningsmaterial redan i högstadiet (så de kanske ser något annat än det "statushöjande" med att använda något extra) men absolut alla kan se den. Sevärd för tusen!

Inga kommentarer: